Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mere bezbednosti na treningu: Kako roditelji mogu da sačuvaju dete od povreda u sportu

Lakše povrede ali i srčani i toplotni udari postali su česti u životima sportista. Evo saveta kako da sačuvate zdravlje vašeg deteta koje želi da se bavi sportom.

  Izvor: Foto: Thinkstock

Milioni dece širom sveta bave se timskim sportovima, aktivnostima bitnim za njihov socijalni ali i za psihički i fizički razvoj. Međutim, tokom bavljenja sportom može doći do povreda, a većina tih povreda se mogu sprečiti ukoliko učesnici u sportu, njihovi roditelji i treneri obrate pažnju na neke, dobro istražene, mere bezbednosti.

Povezane vesti

Deca ne bi smela da doživljavaju teške, a nekada i po život opasne, povrede zbog bavljenja sportom. Svaki roditelj podstiče svoje dete da se fizički aktivira i trenira neki sport pre svega jer je to dobro za njihovo zdravlje i nikako ne želi da dođe do kontraefekta. Rizik može biti minimalan ukoliko mladi sportisti koriste odgovarajuću opremu, treniraju u bezbednoj okolini i imaju pristup profesionalnoj zdravstvenoj nezi.

Povezane vesti

Bez obzira da li se dete bavi fudbalom, košarkom, plesom ili atletikom ovi saveti mu mogu pomoći u prevenciji potencijalno ozbiljnih povreda. Većina njih bazirana je na savetima bezbednosti koje je objavila Atletska trenerska asocijacija u Americi.

Povezane vesti

Prevela i priredila: Minja Simić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica