Potrebno je:
Šaran težine oko 1,2 kg
7-8 šnita tanko nasečene pančete
4 glavice crnog luka
so
ulje
2 dl belog vina
majčina dušica
par grančica svežeg ruzmarina
kapar
limun
Priprema
Šarana očistiti, oprati i razrezati na par mesta. Istrljati ga solju, a u stomak staviti dve grančice ruzmarina, pola kašičice majčine dušice i 5-6 kapara. Zatim ga obaviti šnitama pančete.
Veći pleh obložiti alu-folijom, dobro je nauljiti pa složiti crni luk sečen na rebarca. Preko staviti šarana sa slaninom, sve zaliti vinom, pleh zatvoriti alu-folijom i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 220 ۫C da se peče. Nakon desetak minuta smanjiti temperaturu na 180 ۫C i nastaviti sa pečenjem, a nakon četrdesetak minuta, foliju skinuti da se riba zapeče. Gotovu ribu pažljivo premestiti na oval i ukrasiti.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.