Potrebno je:

7 mla­dih ti­kvi­ca

3 ka­ši­ke pi­rin­ča

250 g mle­ve­ne svi­nje­ti­ne

so po uku­su

ka­ši­ka za­či­na od su­še­nog po­vr­ća

4 ka­ši­ke ulja

4 ka­ši­ke oštrog bra­šna

Priprema

Olju­šti­ti i iz­du­bi­ti ti­kvi­ce od­go­va­ra­ju­ćim no­žem. Pi­ri­nač, me­so, so i za­čin po­me­ša­ti i ti­me ih pa­žlji­vo pu­ni­ti.

Za­gre­ja­ti ulje, do­da­ti bra­šno i pr­ži­ti oko mi­nut da po­žu­ti. Za­li­ti sa oko li­tar hlad­ne vo­de i me­ša­ti do ­kad pro­ku­va. Spu­sti­ti na­pu­nje­ne ti­kvi­ce, po­so­li­ti i ku­va­ti na ti­hoj va­tri oko 50 mi­nu­ta.

PROBAJTE I...