Bundeva sa sirom

Isecite kilogram bundeve na kriške, odstranite koru i mekani deo isecite na kockice veličine 2 santimetra. Izmrvite oko 400 grama sira. U posudi srednje veličine zagrejte 150 grama maslaca i propržite bundevu na laganoj vatri, povremeno mešajući. Ako bundeva zagoreva, dodajte dve kašike vode. Kad omekša, ubacite sir, dve kašičice soli i pola velike kašike šećera. Dobro promešajte i sklonite sa vatre.

Pečena bundeva

Bundevu očistite od vlakana i semenki. Svaku krišku izbockajte na par mesta viljuškom i pospite šećerom. Pecite oko 30 minuta u dobro zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni. Bundeva je pečena kada je meka na ubod viljuške. Ako volite cimet pospite ga na bundevu pred služenje.

Pečene semenke od bundeve

Semenke očistite od vlakana bundeve, rasporedite ih u tankom sloju u pleh i sušite na promaji. Pred pečenje poprskajte semenke vodom i posolite. Pecite u zagrejanoj rerni na 150-180 stepeni oko 20-30 minuta. Pazite da vam ne izgore. Grickajte ih uz dobar film ili omiljenu seriju.