Za ovu tortu dobro umesite masu od mlevenog keksa. Od nje oblikujte jaje što savršenije možete, pa ga stavite u frižider da se dobro stegne. Jaje mora biti čvrsto kao kamen. Zatim napravite slatko testo od belog ratluka i šećera u prahu.

Za slatko testo prvo malo razmek­ša­te ra­tluk na bla­goj to­plo­ti, pa ga zatim mesite uz stalno dodavanje šećera u prahu. Treba da dobijete čvrsto testo koje ćete rastanjiti oklagijom i u njega umotati jaje od keksa. Morate raditi brzo zato što se masa od keksa pod rukom brzo zagreje i omekša. Mali deo testa odvojite za imitaciju kore na glavi pačeta. Zatim oštrim nožem po jajetu napravite „naprsline“.

Pače napravite od marcipana, a kljun obojte narandžastom jestivom bojom. Gnezdo za jaje napravite od rezanaca za supu, a ukrasite ga raznobojnim cvetićima.

Keks torta

Potrebno je:

300g mlevenog keksa

300g mlevenih oraha

400g šećera

2 jajeta

50g kakao praha

2-3 kašike ruma ili nekog likera

350g putera ili margarina 

Priprema


Sve sastojke dobro umesiti i oblikovati željeni oblik. Ova masa za tortu je veoma pogodna za oblikovanje raznih oblika. Možete od nje praviti i kuglice pa ih uvaljati u mlevene orahe ili samo formirati na tacni željeni oblik i premazati šlagom ili slatkom pavlakom.