Potrebno je:
120 g iseckanog kandiranog voća
50 g suvog grožđa
isceđen sok 2 mandarine
kašičica esencije vanile
680 g neslanog sira
25 g butera
150 g kisele pavlake
50 g kristal šećera
50 g meda
50 g iseckanih oljuštenih badema
kesica belog želatina
Priprema
Pomešati kandirano voće, suvo grožđe, sok od mandarina i esenciju vanile, poklopiti i ostaviti 2 sata.
Umutiti sir, buter i kiselu pavlaku. Dodati šećer, med i bademe. U ovu masu dodati kandirano voće i suvo grožđe. Želatin pripremiti prema uputstvu na kesici i dodati pripremljenoj masi.
Kalupe u obliku piramide (ili nekog drugog oblika) obložiti gazom. Masom napuniti kalupe, dobro utapkati i ostaviti preko noći u frižideru. Pre služenja izručiti pašku na tanjir i skinuti gazu. Ukrasiti prema želji i služiti.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna