Potrebno je:
120 g iseckanog kandiranog voća
50 g suvog grožđa
isceđen sok 2 mandarine
kašičica esencije vanile
680 g neslanog sira
25 g butera
150 g kisele pavlake
50 g kristal šećera
50 g meda
50 g iseckanih oljuštenih badema
kesica belog želatina
Priprema
Pomešati kandirano voće, suvo grožđe, sok od mandarina i esenciju vanile, poklopiti i ostaviti 2 sata.
Umutiti sir, buter i kiselu pavlaku. Dodati šećer, med i bademe. U ovu masu dodati kandirano voće i suvo grožđe. Želatin pripremiti prema uputstvu na kesici i dodati pripremljenoj masi.
Kalupe u obliku piramide (ili nekog drugog oblika) obložiti gazom. Masom napuniti kalupe, dobro utapkati i ostaviti preko noći u frižideru. Pre služenja izručiti pašku na tanjir i skinuti gazu. Ukrasiti prema želji i služiti.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.