Stručnjaci za razvoj dece stalno ističu da je veoma dobro da mališani vreme provode igrajući se u prirodi, čak i kada ima barica i blata. Deca u tome uživaju, ali mnogi roditelji nisu baš radi da puste svoje mališane da se baš toliko isprljaju u blatu.

Nedavno je među roditeljima u Srbiji snimak iz vrtića u Danskoj, gde se deca valjaju u blatu, izazvao buru. Sada je jedna mama iz Portugala podelila video svog sina koji uživa trčkarajući po blatu.

Mama pokazala kako se dete igra u blatu TikTok/ cleidianeolivei19

Snimak Klejđiani Olivejre pregledan je više od šest miliona puta, a kako se iz njenih ranijih objava vidi, ova porodica živi na ranču, tako da je dečak svakodnevno okružen prirodom i životinjama.

U videu koji je postao hit na mrežama, vidi se dečak koji skakuće po blatu i u tome uživa, pa je mnoge korisnike TikToka snimak podsetio na sopstveno detinjstvo.

"Ovaj video me je vratio u detinjstvo", "Drago mi je da i dalje ima roditelja koji puštaju decu da se isprljaju u igri", "Divno je videti da ima dece koja radije borave u prirodi nego na telefonima", "Bravo, mama, tako treba", pisali su ljudi.

BONUS VIDEO:

Kineski mališani uče da kuvaju u vrtići TikTok/scene_of_asia

(Yumama/N. Z.)