Na igračkama je uvek prikazana starosna granica koju roditelji treba da poštuju. Sitni komadi plastike lako mogu završiti u dečijim ustima u uzrastu kada deca sve stavljaju u usta. Takođe, često se apeluje da se izbegavaju igračke sa malim baterijama, jer ako se progutaju može da dođe do značajnih posledica.

Međutim, jedna jeftina igračka koja se smatra bezazlenom i koju mnogi roditelji kupuju deci, korišćena često i kao senzorna igračka, mopže se lako zaglaviti u crevima i dušniku. Reč je o vodenim perlama koje su sićušna, šarena plastika, ali kada se stavi u vodu, može narasti do veličine klikera.

Medicinska sestra i mama koja vodi Instagram stranicu "Tiny hearts education" demonstrirala je na video snimku kako vodena perla može da se zaglavi u crevima i u opisu napisala:

"Bilo je slučajeva da se ovi progutaju i zaglave u tankim crevima male dece. Molimo vas da podelite i pomozite da se podigne svest da ovo NISU igračke."

Ispod objave nizali su se razni komentari roditelja:

"Kada je moj sin imao dve godine bilo je dozvoljeno da se igra sa hiljadama ovih u njegovom vrtićui rečeno mi je da ne brinem jer je pod nadzorom. Potrebno je manje od sekunde da se progutaju i bila sam užasnuta što je to moglo da se desi. Više ne ide u taj vrtić." - napisala je jedna mama.

"Moja ćerka je uzela kesicu vodenih perli u prodavnice i otvorila ih krišom u kolima dok smo se vozili. Srećom, videla sam ih kako su prosute svuda i mislim da ih je ispljunula (2 godine), ali smo je hitno odvezli u hitnu pomoć i bila sam iznenađena koliko doktora nije znalo šta su/koliko su opasni i kako da je leče!" - dodala je druga mama.

BONUS VIDEO: 

Brat sestri poklonio omiljenog medu TikTok/ tammyhembrow

 (Yumama/T.A.S.)