Medicinska sestra Sara koja sa svojom koleginicom vodi Instagram nalog na kojem dele razne savete i preporuke za roditelje, pokazala je neobičnu fotografiju igračke.

Jedna mama joj je poslala sliku igračke za kupanje koju njeno deteg često koristi, a kada je izrezala igračku, iznutra je sačekalo neprijatno iznenađenje.

"Primetili smo neke crne tačke u vodi kada su se naša deca igrala sa ovim igraćkamaza kupanje... bile su stare samo nekoliko meseci i praznili smo ih posle svakog kupanja."

Ova mama je otvorila igračku za kupanje svog deteta nakon što je primetila delove buđi u kadi. To je je podsetnik koliko brzo može da se pojavi buđ, čak i ako čistite/ispraznite igračke najbolje što možete posle kupanja!⁠ ⁠

"Zapamtite - deca su deca, izložena su svim vrstama klica i bakterija – mi ne možemo da ih umotamo u foliju sa mehurićima!" - napisala je medicinska sestra i dodala: "Malo izlaganja je jedna stvar, ali proverite svoje igračke za kupanje jer stalna izloženost buđi (naročito ako imate decu koji vole da piju vodu za kupanje kao da je supa) može izazvati zdravstveni problem."

Savetovala je da se mame i tate odluče za igračke u koje ne može da uđe i zadrži se voda. Takođe, postoje razne igračke za kupanje koje se mogu rastaviti i oprati u mašini za pranje sudova i ostaviti da se osuše između korišćenja.

Izvor: Yumama