U dečijim vrtićima je praksa da se proslavlja svaki rođendan deteta, ali uz pravilo da torta treba da bude papirna. Takva odluka doneta je zbog toga što vrtiće pohađaju brojna deca koja ima neke od nutritivnih alergija, pa da ne bi došlo do zdravstvenih problema ili da se ta deca ne osete odbačenim.

Papirne torte mnogi vrtići i sami imaju, ali većinom dozvoljavaju i da roditelji ako žele, donesu svoje. Brojne mame i tate ipak požele da njihovo dete ima nešto unikatno, temu koju ono izabere u zavisnosti od svojih sklonosti.

Kako ne biste trošili novac jer papirne torte nisu nimalo jeftine, donosimo vam tri načina da ih sami napravite, i to u bojama i sa ukrasima koje sami izaberete.

Ono što vam je potrebno za svaku od njih jeste tvrđi papir, makaze, olovka, lenjir i dekoracija po želji. Naravno, ukoliko ih punite nekim slatkišima, odaberite i slatkiše u skladu sa uzrastom deteta i dogovorom sa vaspitačicama.

Evo kako možete da napravite papirnu tortu sklopljenu od više kutija u koje možete da stavite slatkiše po izboru. Ovog puta su odabrali da tema budu kola, ali vi možete promeniti na bilo koju drugu.

Pored ove, slična torta se može napraviti i na drugačiji način. U pitanju je origami tehnika, pa možda vam ona deluje jednostavnija:

Treći primer je jednostavna okrugla torta na sprat koja je vrlo slatko ukrašena i potpuno imitira pravu tortu. Pogledajte kako se ona pravi:

(Yumama)