Obzirom na to da nam se bliži Nova godina i Božićni praznici, mnogi roditelji su već počeli da kupuju poklone za svoju decu. Svaka porodica sa decom ima velike količine igračaka, a velika većina njih stoji i 'skuplja prašinu' dok se dete igra samo sa određenim, ili čak ništa ne pogleda već su mu zanimljiviji drugi kućni predmeti.

Trošenje novca na igračke treba da bude pametno, a prema mišljenju jedne mame koja sledi Montesori metod, i svoje iskustvo nesebično deli na društvenoj mreži TikTok, postoje neke igračke koje ne treba kupovati deci jer neće imati veliku svrhu.

Ona je objasnila koje su to igračke koje ona nikada ne bi kupila svojoj deci, a ne preporučuje ni ostalim roditeljima.

"Nikad ne bih svojoj deci kupila elektronske igračke koje govore, kao ni trenutno jako popularne igračke za čišćenje poput malog dečijeg usisivača, mašine za veš ili posuđa. To je samo nered koji vam nije potreban i ove igračke vaše dete, uostalom, uopšte ne želi. Oni žele da budu uključeni u aktivnosti kojima se vi bavite. Nabavite im pravi đubrovnik i četku ili mini usisivač. Mogu da vam pomognu i da napunite i ispraznite mašinu za sudove. Isto tako, nikada im neću kupiti tablet jer sam protiv ekrana", onjasnila je ova mama.

Porodica, čišćenje, raspremanje, mama, dete
Shutterstock Devojčica pomaže u čišćenju kuće

Međutim, umesto da dobije pohvale i da joj se roditelji zahvale na tome, dobila je oštre kritike i reakcije kakve sigurno nije očekivala.

"Ovo su gluposti. Kako ti znaš šta moje dete želi ili ne? Pusti da dete bude dete", "Apsolutno svaku od ovih igračaka ima moje dete i razvija se kako treba", "Slažem se samo sa savetom oko zabrane tableta, ostalo nema smisla", samo su neki od komentara koji su mogli da se pročitaju ispod njenog video snimka.

Pogledajte koje su to igračke koje nije preporučila:

Igračke koje ne treba kupovati deci TikTok/montessori.mothering

 Da li i vi mislite da je ovo bespotrebno trošenje para na igračke?

(Yumama)