Sva deca vole razne igre gde ih roditelji dižu, bacaju u vis ili ih vrte držeće ih za ruke. Koliko god bila srećna, obratite pažnju na moguće povrede. Mama Mišel Stein odlučila je da podeli svoju priču i upozori sve roditelje, nakon što se njena dvogodišnja devojčica povredila tokom igre sa tatom.

"Moja porodica je težim putem naučila, kako tokom jedne bezazlene igre može da iskoči ruka".

Povreda poznata kao izvučen lakat, događa se kada se palčana kost pomakne sa svog mesta. Takva povreda najčešće pogađa decu mlađu od četiri godine, a događa se kada se dete prejako povuče za ručni zglob ili ruku, poput ljuljanja kada dete podignete držeći ga za ruke, ili vrtenja.To je česta i jako bolna povreda za dete.

Bili smo na rođendanskoj proslavi kada se to dogodilo, nastavila je svoju priču mama, naša dvogodišnja ćerka bila je okrenuta prema mom suprugu i držala je njegove ruke dok je prebacivala celu svoju težinu unazad.To je bio poziv za igru, nakon čega je počeo da je vrti držeći je za ruke. Mislila je da je zabavno, sve dok nije jauknula od bola.

dete-mama-igra.jpg
Shutterstock mama vrti dete

"Nismo znali šta joj se desilo kada je počela jako da plače. Mislil smo da je gladna ili preumorna, ali nije nam palo napamet da se povredila. Od silnog plakanja je zaspala. Tek kada smo došli kući, primetila sam da ne pokreće svoju ruku normalno. Počela je još jače da plače kada sam joj rekla da proba da savije ruku. Tada sam shvatila da je upitanju povreda,", ispričala je Mišel i dodala:

Odveli smo je na Hitnu i kada je doktor pregledao shvatili smo koliko je povreda ozbiljna. On je napravio neki nagli pokret kako bi joj vratio ruku na mesto. I te sekunde je prestala da plače i koristi svoju ruku normalno. Prema njenim rečima sve je ovo moglo da se izbegne.

"Zato želim da upozorim sve druge roditelje da izbegavaju ovu vrstu igre, jer zaista može da se desi slučajna ali jako ozbiljna povreda."

(Yumama)