Svako malo se pojavi video igra, crtani ili igračka koju roditelji dozvoljavaju deci a da se ni ne zapitaju šta ona znači. Mnogi nose horor poruke koje nikako nisu prikladne za mališane, ali su vrlo popularne pa roditelji posuštaju pod izgovorom: 'ali sva deca imaju'. Tako je i sa plišanom Igračkom Hagi Vagi koja se mesecima može videti u rukama dece svih generacija.

Hagi Vagi je plišana igračka koje se u prodaji može naći u raznim bojama iako je prvenstveno napravljena u roze i plavoj. Omiljena je među decom, a predstavlja lik iz horor video igre "Poppy Playtime" u kojoj igrač ide kroz napuštenu fabriku igračaka i beži od neprijatelja - zlih plišanih igračaka. Hagi Vagi je jedan od zlih neprijatelja, a ova igra se ne preporučuje deci mlađoj od 12 godina.

Nažalost, veliki broj dece koji su se susreli sa ovim zastrašujućim likom imaju manje od 12 godina, a plišane igračke uz sebe nose i bebe. Na Jutjubu deca lako dolaze do pesmice o ovoj igrici, a tamo ih čeka meda koji poziva na ubijanje. Donosimo vam prevod ove pesme, a kada pročitate razmislite dva puta da li ćete decu ikada više izlagati ovom liku u bilo kakvom obliku.

Hagi Vagi, igračka
Shutterstock Igračke Hagi Vagi

"Zovem se Hagi Vagi, moje telo je čupavo i umiljato. Zar nećeš doći da me zagrliš? Drži me dan i noć, grli me dan i noć. Moje ime je Hagi Vagi, oštri zubi te ostavljaju krvavim. Nemoj me nikad zvati ružnim! Zagrli me dok ne umrem, zagrli me dok ne umreš. Znam gde se kriješ, kliziš niz otvor. Zar ne znaš da ću te naći? Gde god da odlutate. u mraku čekam. Nema izlaza, nema bekstva! Zar ne znaš da sam odmah iza tebe? Bliže nego što mislite … Ovo je moja fabrika, ovo je moja kuća, ovo je moj dom. Dugih deset godina hodao sam ovim hodnicima, čekajući sve sam. Pa, hoćeš li doći da se igraš sa mnom? Pa zar nećeš doći da se igraš sa mnom? Ostani još malo, obećavam da neću ovako jako da grizem. Samo veruj mom osmehu! Moje ime je Hagi Vagi. Drago mi je što si došao da igraš. Ostani dok noć ne postane dan, igraj se celu noć, moje ime je Hagi Vagi. Iako nisam gladan, ipak želim da te okusim…"

Hagi Vagi, igračka
Shutterstock Hagi Vagi igračka

Komentari roditelja na društvenim mrežama o ovoj igrački su razni, od toga da je deci rado kupuju jer ne vide problem, do toga da su je potpuno zabranili i da nikada neće kupiti. Međutim, u nekim vrtićima u Beogradu, i vaspitačice su skrenule pažnju roditeljima i deci da igračka Hagi Vagi nikako nije prikladna za njihov uzrast.

Da li biste je vi kupili deci?

(Yumama)