Deca padaju i udaraju se, što je sasvim normalan deo odrastanja, pa tako često imaju modrice. Kada se mališan udari, većina roditelja na mesto udarca stavlja led ili neko zamrznuto povrće, ali medicinska sestra Niki Jurkuc istakla je da to može da napravi više štete nego koristi.

Ova medicinska sestra koja stoji iza Instagram stranice Tiny Hearts Education, istakla je da su proizvodi iz zamrzivača, bilo da je u pitanju led ili zaleđeno povrće, hladniji od nula stepeni, pa njihovo stavljanje direktno na dečju kožu može da ošteti delikatna tkiva i izazove promrzline.

Njen savet je da roditelji stave nešto između leda i kože, neku platnenu maramicu, krpicu ili bilo šta slično kako led ne bi bio direktno na koži.

"Pre nego što posegnete za zaleđenim graškom ili kukuruzom, pobrinite se ne stavljate nešto ledeno direktno na delikatnu dečju kožu", poručila je Jurkuc na Instagramu.

Roditelji su u komentarima zahvalili medicinskoj sestri što je to podelila.

"Kada je moj sin imao supraventrikularnu tahikardiju sa samo osam nedelja, stavili su mu led direktno na lice, posle čega je nedeljama imao opekotine", napisala je jedna mama.

Druga je podelila trik – "Ja za to koristim ohlađene uloške za grudi sa gelom, super pomaže".

BONUS VIDEO:

Šta pedijatrijska sestra ne dozvoljava svojoj deci TikTok/ josierosemueller