Rad u vrtiću nije nimalo lako – od brige o osnovnim potrebama dece, preko borbe sa njihovim tantrumima, međusobnim svađama, do kontakta sa roditeljima kojih zaista ima različitih. Ako pitate vaspitačice, većina će vam reći da im je mnogo lakše da izađu na kraj sa decom, nego sa njihovim roditeljima, a u prilog tome govore i ispovesti vaspitačica na forumu Reddit.

Naime, jedna vaspitačica je otkrila da joj se zbog pojedinih roditelja više ne radi posao kojim se bavi, jer izgleda kao da im se nikako ne može udovoljiti, pa je zato pozvala i druge svoje kolege i koleginice da napišu svoja iskustva na tu temu.

Ubrzo je pristiglo mnogo komentara, a neki će vas zaista iznenaditi.

"Imala sam roditelja koji se žali da mu dete ima buđ u flašici za vodu, a za to krivi nas što smo u flašicu sipali vodu sa slavine. Rekao mi je da moram da sipam isključivo flaširanu vodu u detetovu flašicu", napisala je jedna vaspitačica.

Druga vaspitačica, koja radi u "obdaništu za bogataše" otkrila je da je jedna mama pobesnela kada je njeno dete isprljalo dizajnersku odeću.

"U tom istom vrtiću je jedna mama vrištala na zaposlene i tri meseca nas maltretirala jer smo izgubili dečje ski pantalone. Prevrnuli smo sve tražeći ih, čak smo slali i mejlove roditeljima da provere kod kuće", napisala je ona, dodajući da je priča dobila obrt – ispostavilo se da su sve vreme bile kod mame u autu.

"Nismo dobili ni izvinjenje, ništa. Užas", dodala je.

Bilo je i situacija kada je jedna mama tvrdila da se njeno dete opeklo na radijator u vrtiću, a to je zapravo bila samo roze farba.

"Deca su tog dana rukama nešto bojila u vrtiću i dete nije opralo dobro ruke, pa joj je ostalo malo roze boje po šakama. Sledećeg dana mama je došla i tvrdila da se njena ćerka opekla na radijator u vrtiću".

BONUS VIDEO:

U čemu ne treba slati dete u vrtić TikTok/ sarrahangelaa

(Yumama/N. Z.)