Kako uspavati dete na vreme? Jedan trik modernih mama otkriva da treba da se fokusirate na satnicu. Blogerka Ešli Molina je na TikToku govorila o triku koji neke mame i tate već znaju, ali za mnoge (posebno one koji su tek počeli sa roditeljstvom) ovo može biti otkriće.

Uspavljivanje bebe je jedna od najizazovnijih situacija za mnoge roditelje. Svaka mama i svaki tata su se suočili sa ovim: beba želi da se igra duže, ne ide da pere zube, ni na koji način ne ide u krevet. Ešli je odlučila da njena petogodišnja ćerka ide u krevet u osam sati uveče, ali zapravo devojčica nikada nije otišla da legne u ovo vreme.

Ešli je pronašla jednostavan način da se nosi sa ovim problemom. Ona ne govori ćerki u koje vreme zaista treba da ode u krevet: "Nikada joj ne kažem: "Već je osam sati, vreme je da spavaš." U 19:15 blogerka pita ćerku da li želi da ide u krevet sada ili kasnije. U većini slučajeva, dete bira drugu opciju. "Onda podesim alarm u 19:45 i kažem joj da kada zazvoni, moraće da ode u krevet".

Ešli je objasnila: "Postavila sam alarm na 19:45 jer kada je vreme za spavanje, deca iznenada moraju da odu u kupatilo, ili su iznenada žedna, ili žele da požele laku noć 500 puta, znate i sami. Ovih dodatnih 15 minuta joj omogućava da sve uradi, a u osam je već u krevetu."

U komentarima mnoge mame i tate su imale pozitivne reakcije na ovaj predlog, dok neki smatraju da metoda deluje samo dok deca ne nauče da gledaju na sat. Ipak, neki smatraju da deca na ovaj način usvajaju zdravu rutinu spavanja i da će sama kroz nekoliko noći odlaziti u krevet u isto vreme.

Jedna korisnica TikToka primetila je da deca slede primer svojih roditelja. "Uvek sam išla rano u krevet, ali to nikada nisam shvatila jer su svi, uključujući i moje roditelje, išli rano u krevet."

Popumnite anketu ispod!