Izabel Bertalomi se u Francusku preselila iz SAD, a jedna od stvari koja ju je prijatno iznenadila je jelovnik u vrtiću koji pohađaju njena deca. Zašto? Po kvalitetu je konkurentan restoranu.

"Tako sam srećna što živim u zemlji koja toliko ceni zdravu hranu", rekla je ova majka, koja je i nutricionista.

Ona je objasnila da se njenoj deci svakodnevno služe predjelo, glavno jelo, jelo od sira i poslastica, a dobijaju i prave tanjire i pribor za jelo.

"To je kao mali pariški restoran za decu. Plus, 80 odsto hrane je organskog porekla", dodala je ona.

Zatim je prošla kroz jelovnik za nedelju dana, a opcije na meniju bi impresionirale i najoštrije kritičare.

"U ponedeljak je salata od paradajza, krutona i vinaigreta. Za ručak jedu ribu sa prilogom od krompira, organski kamember sir i desert sorbet od limuna", otkrila je ona.

Deca su u utorak uživala u sardinama na tostu, a potom je usledio omlet sa pečurkama, tikvicama i krompirom, a za slatkiš organski jogurt i voće.

U sredu je bila salata od leblebije sa paradajzom, crnim lukom i govedinom, zatim tart od sira i pire od šargarepe, a za desert jogurt sa namazom od kestena i voćem.

Četvrtak je dan za vegetarijance. Deca jedu salatu od avokada, kukuruza i paradajza, pirinča sa povrćem, pudinga od soje i voća.

U petak jedu puter i sir na tostu, dagnje ili jaja (po izboru) sa pomfritom, a desert je torta od malina", zaključila je Izabel.

(Index.hr/Yumama)

BONUS VIDEO:

Kako su roditelji hranili decu 80-ih i 90-ih TikTok/nostalgicallyrachel