Mama koja godinama praktikuje isključivo veganski način ishrane, želi da nauči svog sina da je važno da izbegava namirnice životinjskog porekla i odlučila je da ih nikada ne daje svojoj bebi. Njen jednogodišnji dečak Džasper biće na strogoj dijeti koja podrazumeva isključivo biljnu ishranu, kako je mama navela, a slatkiši i sladoled ne smeju se naći ni blizu njenog mališana.

Glavne namirnice u ishrani njene bebe su ovsenepahuljice, jogurt od kokosa, povrće, leblebije, pasulj, majčino mleko, kao i suplementi za bebe. Navodi da je svesna da mnogi pedijatri neće podržati njenu odluku, ali da će ona svakako nastaviti da hrani dete isključivo biljnom hranom.

"Veganska ishrana je promenila moj život i želim da tako odgajam i svoju decu. Mislim da nikad nisu premladi da bi bili vegani, ma šta struka govorila'', rekla je ova majka, koja priznaje da je okolina često osuđuje za ovakvu ishranu. 

"Većina ljudi oko mene se ne slaže sa tim da Dćasperu dajem samo vegansku hranu, ali nije me briga. Verujem da je to dobra odluka, nikada nije bio bolestan i razvija se kao njegovi vršnjaci. Biće vegan dok ne bude dovoljno star da sam odlučuje šta želi da jede, ne nameravam da ga teram ni na šta", objasnila je mama.

Šta vi mislite - da li je veganska ishrana zdrava za malu decu? Popunite anketu ispod!

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Recept za ćufte od tikvica TikTok/ fitgreenmind