Ostalo je dosta Uskršnjih jaja, a vi nemate ideju kako da iskoristite, evo jednog sjajnog predloga. Napravite za večeru ili ostavite da prenoće do jutra piliće od kuvanih jaja. Klinci će se sigurno udešiviti ukusom, ali i izgledom, a pošto već imate gotova jaja od praznika, priprema će trajati još kraće.

Sastojci:

  • 6 komada kuvanih jaja
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 50 g majoneza
  • malo limunovog soka
  • so i bibir prema ukusu
  • za ukrašavanje uzmite dva zrnca bibera i šargarepu

Priprema:

Uzmite mali i oštar noži, isecite reckavo jaje ali pazite da ne oštetite blenace. Treba na kraju da dobijete dve kapice. Izvadite žumance i ispasirajte ga, dodajte pavlaku, majonez, sok od limuna i začine po potrebi. Stavite smesu u špric ili kesu sa odesečnim vrhom i napunite jednu polovinu do vrha, a drugu stavite kao kapicu. Od skuvane šargarepe isecite mali trougao za kljun, a oči napravite od zrna bibera ili crnih maslina.Sve lepo servirajte na tanjiru i čuvajte na hladnom do posluženja.

Pogledajte detaljno upustvo:

(Yumama)