Kada se približava Uskrs deca najviše vole da jedu mala čokoladna jaja. Umesto da im svaki put kupite, obradujte ih i napravite im još ukusnija i lepša kod kuće. Ovom receptu nijedan mališan neće odoleti, jer sadrži sve njihove omiljene sastojke, a uz to su sjajna ideja za uskrašnju poslasticu.

Sastojci:

  • 150 g mlevenog keksa
  • 180-200 g napolitanki koje vaše dete najviše voli
  • 4 štangle čokolade
  • 50 g omekšalog putera
  • 1 kesica vanil šećera

Za preliv:

  • 100 g čokolade za kuvanje (kada se istopi možete da dodate iseckan lešnik)
  • 1 kašika ulja 
devojčica-uskrs.jpg
Shutterstock Devojčica jede čokoladno jaje

Priprema:

U posudu stavite prvo mleveni keks i isitnjene napolitanke. Dodajte omekšanu čokoladu i puter, potom i vanil šećer. Od smese uzmite po malo i oblikujte prvo kuglice, a onda prstima i jaja. Istopite čokoladu sa malo ulja. Poređajte jaja na rešetku i prelite ih čokoladom ili svako uvaljajte u čokoladu i spustite na foliju da se hlade. Kada se skroz stegnu stavite u papirne korpice da budu šarena i poslužite.

(Yumama)