Imate malog izbirljivca koji neće da okusi povrće, a obožava čokoladu.Da li ste razmišljali o tome da mu napravite omiljeni slatkiš i ubacite neku zdravu namirnicu. Možda vam zvuči kao nemoguće, ali na primer tikvica se odlično uklapa u slatke kombinacije.

Evo jedne savršene ideje:

Sastojci za kolač:

  • 2 ipo šoljice (za kafu) brašna tip 400
  • pola šoljice nezaslađenog, tamnog kakaa
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 ipo kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 šoljica šećera
  • pola šoljice ulja ili istopljenog putera
  • 3 jaja
  • 2 šoljice oguljenih i izrendanih tikvica
  • pola šoljice mleka
kolač od tikvice i čokolade.jpg
Shutterstock Čokoladni kolač sa tikvicama

Sastojci za glazuru:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 50 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni i nauljite kalup za tortu ili hleb. U jednoj posudi prvo pomešajte sve suve sastojke, a u drugoj nekoliko minuta mikserom umutite šećer i jaja dok smesa ne postane gusta. U mokru smesu zatim dodajte tikvice i mutite još minut, a zatim postepeno ubacujte suve sastojke i mleko, potom kratko špatulom mešajte kompletnu smesu. 

Ulite smesu u kalup i pecite 40 do 50 minuta, zavisno od jačini rerne. Pred kraj pečenja, čačkalicom proverite da li je kolač gotov u sredini. Kad se ohladi, prelite ga glazurom od rastopljenog putera i čokolade i ohladite.

Možete ga servirati uz grčki jogurt ili sladoled. Oduševićete se ukusom!

Prijatno!

(Yumama)