Prvo trudnoća a onda i dojenje utiču na menjanje veličine i oblika vaših grudi. U pripremi za dojenje tkivo grudi i žlezde koje proizvode mleko rastu i pune se. Nakon što prestanete sa dojenjem, grudi će se smanjiti na prvobitnu veličinu. To ne znači da treba da se pomirite sa takvim izgledom, punoća će se vremenom vratiti, ali takođe postoje jednostvani načini da taj proces ubrzate:

Nosite novi grudnjak nakon dojenja

Pobrinite se da vaše grudi ostanu dobro podržane kroz neizbežne promene u trudnoći odabirom prave veličine grudnjaka. Po potrebi nabavite veći broj – nemojte dozvoliti da vam brushalter postane pretesan. Ukoliko možete, noću nosite sportski brushalter. Dobro postavljen grudnjak pomaže vam da poduprete grudi što pomaže u smanjenju opuštenosti nakon dojenja. Međutim, rezultati zavise od prave veličine, oblika i tkanine kako bi se postigla željena podrška i udobnost.

Redovno vežbajte

Žlezde, masne ćelije i ligamenti verovatno neće imati koristi od vežbanja, ali mišići ispod grudi mogu. Ubacivanje sklekova i vežbe tricepsa vašim grudima vartiće malo podignutiji izgled. 

Koristite kreme i redovno radite piling kože 

Svakodnevno hidrirajte kožu, fokusirajući se na područje grudi, kako biste održali čvrstoću i hidrataciju. Izaberite biljni losion sa prirodnim ekstraktima koji neguje zategnutu kožu mladalačkog izgleda. Takođe, obavezno koristite piling za telo dok se kupate svaki dan. Uklanjanje mrtvih ćelija poboljšava se cirkulacija krvi i vraća se elastičnost.

grudnjaci.jpg
Shutterstock Brushalter

Obratite pažnju na držanje

Pogrbljena ramena i loše držanje su karakteristični nakon dojenja i previše savijanja i nošenja deteta, međutim oni dirktno utiču na izgled vaših grudi. Ako ne vodite računa o svom držanju, to će samo doprineti njihovom opuštenom izgledu. Držite ramena unazad i kičmu ispravljenu što je više moguće.

Konzumirajte manje životinjskih masti

Preporučljivo je da i tokom trudnoće i kasnije dojenja izbalansirate ishranu bogatu integralnim žitaricama i povrćem. Zamenite zasićene životinjske masti sa visokim holesterolom maslinovim uljem, vitaminom B i vitaminom E koji se bore protiv bora i poboljšavaju tonus i elastičnost vaše kože.

piling.jpg
Shutterstock Piling tela

Tuširajte se kombinacijom tople i hladne vode

Topla voda otvara pore dok ih hladna zateže. Zbog toga se smatra da je naizmenična temperatura vode pod tušem efikasan metod za pojačavanje cirkulacije krvi. Povećan protok krvi stvara ujednačen ton, isporučuje vitalne hranljive materije i detoksikuje vašu kožu.

Polako gubite težinu

Slično kao kod dobijanja, gubitak težine nakon bebe je proces sa kojim nikada ne treba žuriti. Dajte svom telu priliku da se prilagodi svim ovim promenama. Nagla promena veličine stvara opuštenu kožu, posebno oko grudi, koja više ne može da se vrati. Hranite se zdravo i vežbajte umereno ako želite da smršate na bezbedan i održiv način.

(Yumama)