Amerikanka Lea Vidaure smislila je inovativan način da spreči da njen mali sin padne sa kreveta, ali neki su ukazali na rizike njenog rešenja.

Lea je na TikToku demonstrirala proces stvaranja jeftinog izuma koji će sprečiti dečaka da se otkotrlja iz svog Montesori kreveta na pod. Zalepila je po tri sunđera za plivanje i postavila ih na levu i desnu stranu dušeka i pričvrstila ih sa dva čaršava, piše Index.hr.

"Moj sin može da se otkotrlja iz kreveta noću i to mu remeti san. Zato sam odlučila da napravim ova ograničenja za nekoliko dolara", rekla je ona na snimku koji je prikupio više od 4 miliona pregleda.

Na kraju je sama legla na dušek i pokazala da su sunđeri za zaštitu ostali nepomični, čak i kada se okretala sa jedne strane kreveta na drugu.

Ideja je oduševila one koji i sami imaju Montesori krevete, ali je veći broj korisnika ukazao na nedostatke.

"Mislim da je važno da je dušek podignut jer je velika verovatnoća da će se ispod njega stvoriti buđ"; "Nema protoka vazduha"; "Kao što su drugi upozoravali, podignite dušek sa poda da sprečite buđ" - bili su samo neki od komenatara upućenoj mami.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Spavanje bebe u krevecu TikTok/ewanandfriends