Mnogi roditelji se suočavaju sa izazovima kada njihova beba neće da zaspi, sa suzama, dugim nošenjem i neprospavanim noćima. Najčešće metode koje mame i tate koriste su "ljuljanje" mališana u rukama, uspavanke, maženje, ali ponekad ništa ne pomaže. U ovakvim situacijama roditeljima, posebno kada je i njihov san oskudan, potrebna je brza pomoć. Možda vam u tome može pomoći trik jednog tate koji je uspeo da uspava bebu za samo 1 minut.

Tata je podelio snimak na kojem drži bebu koja je vidno pospana, a onda polako stavlja dlan na njeno lice, i mazi je tako što pomera šaku od bebinog čela do brade. Ovaj pokret je lagano i nežno ponovio par puta, a onda je beba zaspala. Ne mora da znači da će ova metoda da funkcioniše sa vašim detetom, ali svakako je nežna, jednostavna i možete da je isprobate. Ukoliko vam uspe, onda imate novi trik u "kriznim situacijama" pred spavanje.

Pored navedenog, postoji još nekoliko klasičnih metoda sa kojiam vredi da pokušate. Pokušajte da češljate bebi kosu sa mekom četkom za bebe, možete lagano da češkate bebu po leđima ili da trljate njen stomak. Sve ove trikove možete isprobati dok beba leži, tako da ne morate da je nosite kako bi se uspavala.

U video snimku ispod pogledajte trik za uspavljivanje, a u komentarima nam pišite koji je vaš proveren način za uspavljivanje.

Izvor: Yumama