Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USPAVAJTE BLIZANCE U ISTO VREME I ODMORITE: Deluje kao nemoguće, ali uz tri važna saveta napravićete im najbolju rutinu

Uspavljivanje blizanaca deluje kao trčanje maratona, ali uz nekoliko važnih saveta, možete da im napravite istu rutinu i dobijete vreme za odmor.

 Blizanci, roditelji Izvor: Shutterstock

Uspavljivanje jedne bebe je dovoljno teško, ali zamislite tek kako je roditeljima blizanaca kojima je potreban dodatni napor da uspavaju dve bebe.

Ne postoji nikakva magična formula koja će vam pomoći da vaši blizanci zadremaju ili spavaju celu noć, ali postoje saveti koji možda mogu da vam olakšaju funkcionisanje.

Ono što je veoma bitno jeste da im uspostavite dobre, bezbedne navike spavanja kako biste mogli da dobijete što više vremena za sebe.

Sinhronizujte raspored

Blizanci koji jedu zajedno verovatno će zaspati u isto vreme. Počnite tako što ćete obe bebe hraniti u isto vreme, računajući i noćna hranjenja. Ako se jedan blizanac probudi da jede, trebalo bi da probudite i drugog i nahranite ga. Uz malo sreće, usklađeno vreme za obroke znači da će oba vaša blizanca postati pospana u isto vreme.

Razvijte rutine

Može biti veoma izazovno da napravite rutine kod dve bebe, ali vredi trudna. Kada vaši blizanci napune najmanje 2 meseca, možete početi da primenjujete osnovni raspored. Učiniće vam život manje stresnim i pomoći će vam da zaobiđete problem nenaspavane dece.

Pokušajte da uspostavite rutinu tako što ćete napraviti raspored hranjenja i večernjih rituala koji uključuju kupanje, presvlačenje i spuštanje beba u krevetić svake noći u isto vreme.

 Blizanci, mleko, hrana
Mama hrani blizance
Izvor: Shutterstock

Podstaknite ih na samoumirivanje

Vaš prvi instinkt će sigurno odbaciti svako razmišljanje i na prvi plač ćete odjuriti do krevetića. Međutim, pokušajte da se oduprete tome. Iako je vaša ljubav prema vašim bebama neosporna, dozvolite vašim blizancima da se umire dudom ili prstićem, što može napraviti veliku razliku.

Novorođene bebe prave buku tokom sna, tako da treba da mislite i na to, pa da ne reagujete baš na svaki zvuk.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica