Koliko puta vam se desilo da beba zaspi na rukama, a čim je spustite u krevetac ona se probudi i zaplače. Ako se pitate da li je problem u vama, odmah da vas utešimo da nije. Mama i stručnjak za spavanje Karolin otkriva gde se najčešće greši i kako da rešite ovaj problem.

Zapravo kada je spustite nakon što je učvrstila san u vašim rukama, bebi se pokrene refleks uplašenosti (zbog naglog propadanja ), što je jedini razlog zbog čega se odmah probudi. Zato je najvažnije da čim vidite da je hvata san, u još budnom stanju, polako spustite na leđa u krevetić. Ako negoduje ili počne da plače, nemojte da je dižet,e nego je blago okrenite na bok i krenite da je tapšete po leđima kako bi se ponovo umirila.

Kada zaspi polako je vratite na leđa i spustite vašu ruku na njene grudi i stomak, tako će i dalje osećati vašu toplinu i bez problema će nastaviti da spava.

Prema njenim rečima, ceo proces smirivanja traje minut i ovo je najbolji način da bebu odviknete od spavanja u vašem naručju i prvi korak ka samostalnom uspavljivanju u krevecu.

Pogledajte video:

 (Yumama)