Kada očekujete prvu bebu, podrazumeva se da ćete pripremiti stvari koje će vam biti potrebne u prvim danima, ali tu se često postavlja pitanje šta vam je stvarno potrebno.

Ako pitate druge roditelje šta vam je sve potrebno, verovatno ćete dobiti veoma raznolike odgovore i zapravo ćete kupiti i gomilu stvari koje vam neće biti potrebne. Dadilja sa Norlanda, univerziteta u Velikoj Britaniji koji važi za jedan od najprestižnijih, koji uglavnom završavaju i kraljevske dadilje, zato je odlučila da na Tiktoku objavi kratak video sa savetima na ovu temu.

Saveti kraljevske dadilje TikTok/alexandratealeaf

1. Kombinezoni na rajsferšlus

"Kombinezoni na rajsferšlus koji imaju ’stopala i šake’ biće vam od koristi jer ne morate da kupujete rukavice, niti čarape. Sprečiće da bebi ruke postanu hladne, ali i da se izgrebu", kaže ova dadilja i mama, Aleksandra Tilif.

2. Dobre pelene

"Pelene dobrog kvaliteta, u kojima koža može da diše", navodi dadilja, objašnjavajući da što su pelene od prirodnijeg materijala, bebina koža može da diše i manje su šanse da se pojavi osip.

3. Višenamenske pelene od muslina

Njen savet je da nabavite pelene od muslina u većim i manjim dimenzijama, jer ćete ih koristiti za razne stvari.

"Kada vozite bebu u kolicima, možete je staviti ispod deteta, u slučaju da beba bljucne dok leži. Onda samo izvučete pelenu i ne morate da čistite kolica", objašnjava Aleksandra.

4. Pelene za povijanje

Danas na tržištu postoje razne pelene za povijanje, a Aleksandra savetuje novopečenim majkama da ih nabave.

"Povijanje je važno za bebe iz različitih razloga", kaže ona, navodeći da nekoj deci to pruža osećaj sigurnosti i pomaže im da zaspe.

5. Flašice

Poslednji dadiljin savet je da kupite flašice za bebu, bez obzira na to da li planirate da je dojite ili ne. Ona tvrdi da u nekim slučajevima može biti korisno da bebe rano nauče da piju na flašicu, kako je kasnije ne bi odbijale.

Mnoge mame u komentarima su istakle da su ovi saveti veoma korisni, te su potvrdile da su i njima ove stvari i te kako pomogle sa bebom.

BONUS VIDEO:

5 stvari koje treba da znaju mame devojčica TikTok/ tinyheartseducation

(Yumama/N. Z.)