Iako nije od nekog velikog značaja, niti se u krajnjem slučaju na to može uticati, roditeljima, a i onima koji to nisu, uvek je zabavno da pričaju o tome na koga liči dete.

"Ista je tata, vidi kako je visoka", "On ima isti osmeh kao tata", samo su neke od rečenica koje roditelji čuju na ovu temu.

Mame i tate dete prenose različite gene i njihove varijacije, koji utiču na brojne stvari, između ostalog i na fizički izgled. Evo koje stvari deca češće nasleđuju od oca nego od majke:

1. Osmeh

Ako vaš partner ima lep osmeh i voleli biste da ga vaše dete nasledi, verovatno će vam se ispuniti želja – ovo je jak gen i tata ga veoma često prenese na svoje dete.

2. Visina

I visinu mališani mnogo češće nasleđuju od oca nego od majke, a za to postoje i naučni dokazi. Naime, postoji više od 700 varijacija gena koje utiču na visinu deteta.

3. Krivi zubi

Stručnjaci kažu da dete češće nasleđuje kvalitet i izgled zuba od tate, nego od mame. U tom smislu, od tate više zavisi da li će mališan imati krive zube ili prave, bele bisere.

4. Kijanje

Ako ste se ikad pitali zašto neki ljudi kijaju kada pogledaju u sunce ili neku drugu svetlost, znajte da to često nasleđuju od svog oca.

5. Otisak prsta

Nijedan otisak prsta nije identičan, ali detetov otisak je veoma sličan tatinom.

BONUS VIDEO:

PSORIJAZA JE SVE PRISUTNIJA! Lekari upozoravaju da je STRES okidač za nastajanje bolesti! (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

(Yumama/N. Z.)