Kada je u pitanju hranjenje vaše bebe na flašicu, neophodno je da količinu unesenog vazduha svedete na minimum. Da biste izbegli suočavanje sa simptomima u vezi sa grčevima i bolovima u stomaku izazvanim vazduhom koji se unosi tokom obroka, dobra je ideja da identifikujete situacije koje izazivaju ove mehuriće vazduha, kako prenosi Elhee.

Jedna od prvih i čestih grešaka je da se prilikom pripremanja formule, da bi se prah dobro rastvorio, flašica jako mućka, tako da se stvara gomila mehurića, tj pena. Ovo je vrlo pogrešan način, jer ti mehurići su način kako dete može da pati od preteranog unosa vazduha, pri hranjenju. Umesto toga, pokušajte da kružnim pokretima vrtite tečnost formule u flašici, pazeći da se ne stvaraju mehurići.

Pravilno naginjanje bočice tokom hranjenja je od suštinskog značaja za smanjenje gutanja vazduha i sprečavanje stomačnih problema. Držite flašicu tako da mleko ispuni cuclu, ali bez stvaranja preteranog pritiska koji bi doveo do prodiranja vazduha. Uopšteno govoreći, najbolje je ponuditi flašicu detetu u horizontalnom položaju.

Isto tako, ograničite nagle pokrete prilikom hranjenja, kako ne biste previše protresli flašicu. Ne samo da bi previše energičan pokret mogao da povredi vašu bebu i otežava joj da pije, već bi i previše nervozni pokreti mogli da pogoršaju stvaranje mehurića vazduha. Odlučite se za nežne pokrete, spore i redovne za mirno, udobno hranjenje.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Smešne situacije se dešavaju i odraslima, koji se ponašaju kao deca TikTok/ kelsea_bowersmith