Kaše od jesenjeg voća i povrća bogate su C vitaminima, a kombinacije brokolija i krompira čine ih veoma prijatnima za stomak.

Dodatak ovsenih pahuljica obezbeđuje dugotrajnu sitost jer su bogate rastvorljivim vlaknima. Ovas takođe deluje umirujuće i jača nerve. Tu su i mirisne slatkaste kaše od dunje i kruške, bebe će uživati!

Kaša od batata
Potrebno je

  • 1 slatki krompir (oko 180 g)
  • 30 ml vode
  • 1 kašičica organskog biljnog ulja (npr. laneno ulje)

Priprema
Slatki krompir oljuštite i isecite na sitne kockice i lagano kuvajte na tihoj vatri ili pari 30 minuta. Kada su komadi slatkog krompira skuvani dok ne omekšaju, izmešajte ih u homogenu pastu pomoću ručnog blendera. Ako je kaša previše gusta, samo dodajte malo vode.
Neposredno pre konzumiranja umešajte kašičicu par kapi biljnog ulja.

Kaša od brokolija i ovsenih pahuljica
Potrebno je:

  • 100 g brokolija
  • 50 g krompira
  • 20 g finih ovsenih pahuljica
  • 30 ml vode
  • 1 kašičica visokokvalitetnog biljnog ulja (npr. laneno ulje)

Priprema
Krompir oljuštite i isecite na sitne komade zajedno sa brokolijem. Sve zajedno kuvajte na laganoj vatri ili pari 30 minuta dok ne omekša. Izmiksajte povrće ručnim blenderom u homogenu pastu. Ako je kaša previše gusta, samo dodajte malo vode. Dodajte sitne ovsene pahuljice i ostavite da nabubre 4-5 minuta.
Neposredno pre konzumiranja umešajte kašičicu biljnog ulja.

Kaša od dunje i kruške

Potrebno je:

  • 75 g dunje
  • 75 g kruške
  • kašika speltinog griza

Priprema
Dunju i krušku operite i oljuštite i uklonite jezgro. Isecite na vrlo male kocke. Kuvajte kocke dunje sa malo vode oko 15 minuta dok ne omekšaju. Posle otprilike polovine vremena kuvanja, dodajte kockice kruške i speltu. Voće izmiksajte ručnim blenderom.

BONUS VIDEO

"SRPSKA HRANA ME ČINI NERVOZNIM" Stevanović: Šta mi uopšte jedemo ako ne možemo da zadovoljimo standarde EU! Ljudi bi duže da žive Kurir TV


Izvor:Yumama