Svaka trudnica i porodilja se na na sve strane susretne sa pričom da ne postoji ništa zdravije za bebu od majčinog mleka. Međutim, neke žene svesno odbijaju dojenje dok druge to silno žele ali iz brojnih razloga ne mogu. Jedna babica nedavno napravila je pravi podsticaj za majke i otkrila da li je dojenje baš u svakoj prilici najbolja opcija.

I adaptirano mleko je prava opcija ako ne želite ili ne možete da dojite bebu, nemojte to da vas obeshrabri. Ono što je najvažnije jeste da je vaša beba sita, srećna i da napreduje kako se to očekuje.

Međutim, Džensen Hauard i njen suprug koji su roditelji devojčice, idejni su tvorci majčinog mleka pod mikroskopom.

"Čula sam kako majčino mleko konstantno menja strukturu u odnosu na to šta je potrebno bebi. Kada je beba bolesna, mleko je puno antitela koja brane organizam. Ovo tečno zlato koje vidite mi zovemo majčino mleko. Moj otac radi u laboratoriji i tamo smo pod mikroskop stavili jednu kap mog mleka. Pogledajte ovo čudo uživo pred vama! Sve što je mojoj bebi potrebno u ovom trenutku. Zaista neverovatno", rekla je Džensen.

Ona je objavila snimak majčinog mleka pod mikroskopom, pa pogledajte kako ovo 'tečno zlato' kako ga mnogi nazivaju izgleda iz drugačije perspektive:

A onda je odlučila da pokaže i kako adaptirano mleko izgleda pod mikroskopom, a evo šta se može primetiti:

Iako Džensen sigurno nije imala loše namere, naišla je na brojne negativne komentare.

"Izgleda kao da guraš svoje mleko pod nos majkama koje ne mogu da doje svoju decu", napisala je jedna žena, dok je druga dodala:

"Jesi li sad vrednija zato što možeš da dojiš?"

(Yumama)