Kada pomislimo na jesen, miris i ukus bundeve su prva asocijacija. Ako mi, veliki, obožavamo njen ukus, budite sigurni da će u njemu uživati i bebice.
A kako možete da pripremite bundevu za bebu?
Najbolje je da se bundeva skuva, ispeče ili skuva na pari. Nemojte je previše kuvati, jer će tako izgubiti hranljivu vrednost. Obično se najviše preporučuje da je pečete, jer će tako zadržati veliki broj hranljivih materija, a biće i mnogo ukusnija.
Potrudite se da je pripremite ubrzo nakon obrade. Ako ipak želite da je sačuvate za neku drugu priliku, možete je zamrznuti ili u celom komadu, iseckanu na kockice, pa čak i ispasiranu.
Bundevu u bebinu ishrahu možete uključutu već oko šestog meseca. Možete je pripremati uz neke začine, ali joj i dodavati voće i povrće.
Predlažemo i jednu jednostavnu kašicu od bundeve i jabuke. Priprema se vrlo lako.
Potrebno je:
- komad bundeve
- jabuka
- pola kašike kukuruznog griza
Priprema:
Bundevu i jabuku iseckajte na sitno i stavite da se kuvaju u šerpici. Nakon nekih desetak minuta dodajte kukuruzni griz. Ukoliko se previše zgusne, dodajte još malo vode. Nakon nekoliko minuta se skuvalo, pa stavite u blender ili izgnječite viljuškom. Spremno je za bebicu!
izvor: yumama
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna