Kada pomislimo na jesen, miris i ukus bundeve su prva asocijacija. Ako mi, veliki, obožavamo njen ukus, budite sigurni da će u njemu uživati i bebice.

A kako možete da pripremite bundevu za bebu?

Najbolje je da se bundeva skuva, ispeče ili skuva na pari. Nemojte je previše kuvati, jer će tako izgubiti hranljivu vrednost. Obično se najviše preporučuje da je pečete, jer će tako zadržati veliki broj hranljivih materija, a biće i mnogo ukusnija.

Potrudite se da je pripremite ubrzo nakon obrade. Ako ipak želite da je sačuvate za neku drugu priliku, možete je zamrznuti ili u celom komadu, iseckanu na kockice, pa čak i ispasiranu.

Bundevu u bebinu ishrahu možete uključutu već oko šestog meseca. Možete je pripremati uz neke začine, ali joj i dodavati voće i povrće.

Predlažemo i jednu jednostavnu kašicu od bundeve i jabuke. Priprema se vrlo lako.

Potrebno je:

  • komad bundeve
  • jabuka
  • pola kašike kukuruznog griza

Priprema:

Bundevu i jabuku iseckajte na sitno i stavite da se kuvaju u šerpici. Nakon nekih desetak minuta dodajte kukuruzni griz. Ukoliko se previše zgusne, dodajte još malo vode. Nakon nekoliko minuta se skuvalo, pa stavite u blender ili izgnječite viljuškom. Spremno je za bebicu!

izvor: yumama