Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4 RAZLOGA ZAŠTO HRANJENJE NA FLAŠICU NIJE LOŠIJE OD DOJENJA: Nataša je podelila svoje iskustvo - beba sita, a ona srećna

Mama Nataša ispričala je svoju priču o hranjenju bebe formulom.

 mama nataša o dojenju_1089455081 Izvor: Shutterstock

Mnoge mame osećaju krivicu ako iz nekog razloga ne mogu da doje svoje dete. Jedna mama Nataša ispričala je svoju priču o poteškoćama na koje je naišla, ali i tome da hranjenje formulom nije prepreka bliskosti mame i bebe. Ovo je njena priča. 

"Nakon što sam ćerku isključivo dojila, bez dohrane, bila sam sigurna da će isto biti i sa sinom. Međutim, već prvih dana, naše poteškoće sa dojenjem su počele. Znala sam da nas čeka teško putovanje.

možda vas zanima

Bila sam sigurna da će sve biti isto, jer sam i nju dojila 15 meseci. Bila sam tu, radila sam to već, zar ne?

Onda sam počela da osećam krivicu kada nije išlo kako treba. Možda je trebalo da prihvatim pomoć laktacijskog konsultanta. Šta ako bude češće bolestan jer ga ne dojim? Kako ćemo se povezati bez dojenja? Bila sam prvo isfrustrirana, a onda jako tužna.

Pa, prošlo je godinu dana kako moje dete pije mlečnu formulu i mogu da kažem da i ovo može jačati naš odnos kao i dojenje. Dva potpuno različita iskustva sa decom pokazala su mi da, bez obzira na to kako hraniš dete, radiš savršeno.

Evo šta sam ja naučila o ishrani na flašicu i stvaranju veze sa detetom:

Hranjenje flašicom znaci da morate biti prisutni

Dok sam dojila ćerku, dešavalo mi se da budem toliko umorna da mi se oči same zatvaraju. U nekom trenutku bih zaspala, a da nisam ni svesna. Sve mi je bilo teško na početku, bila sam neispavana i veoma umorna. Nisam imala pojma šta radim. Sa sinom sam imala više samopouzdanja. Postala sm umetnik u nespavanju. Nikada do sada nisam hranila dete na flašicu, pa sam morala dodatno da obratim pažnju. Morala sam da pazim da je držim pravilno, ali i da gledam u kom položaju je dete. Baš zbog toga, manje sam gledala u telefon, a više u njegove oči, bradicu, obrve. Sa ćerkom sam stvarala vezu jer smo direktno povezane, jedna uz drugu, a sa sinom jer sam morala da budem mnogo više prisutna.

Hranjenje na flašicu vam daje mir

Nova beba nosi i nove brige - koliko je spavala, da li je dovoljno pojela, da li raste koliko treba. Što se hrane tiče, ovde ste potpuno mirni - znate tačno u mililitar koliko je dete pojelo.

Flašica vam dozvoljava da napravite pauzu

Kada je sin imao svega nekoliko nedelja, otišla sam od kuće na par sati. Išla sam čak i na masažu. Nisam morala da žurim, suprug je bio kod kuće. Kada sam se vratila, tata ga je već nahranio i uspavao. Ja sam mogla da se odmorim.

Flašica vas ne odvaja od deteta

Da, nisam dojila sina. Ali, reći ću vam - on mene obožava. I sa godinu dana, neprestano traži da ga grlim. Uvek mora sa mnom da se izmazi pre spavanja. I dalje sam mu omiljena osoba. Kako sam ga hranila dok je bio beba nije napravilo razliku."

pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica