Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA SE MAME I BEBE OSEĆAJU PRIJATNO I PRIHVAĆENO: Podržimo zajedno dojenje u javnosti

Mame često nailaze na preke poglede i osudu okoline kada doje bebu u javnosti. Važno je da stvorimo društvo koje će im pružiti prijatno okruženje i neospornu podršku.

 Rosa_fb_1200x628 Izvor: Promo

"Dojenje je za mene posebna vrsta ljubavi prema detetu."

"Zdravlje, ljubav, bliskost, sva najlepša osećanja dok dojim bebu."

"Majčino mleko je nešto najpotrebnije bebi, najčistije i najzdravije za nju."

Ovo su samo neke od rečenica koje su mame izgovorile po pitanju dojenja.

Dojenje je način na koji mama i beba stvaraju posebnu vezu, a obezbeđuje detetu sve što je neophodno za pravilan rast i razvoj. Imunitet deteta postaje jači, ono dobija sve potrebne nutrijente, mišići se razvijaju... Dojenje, pored neverovatnih prednosti za bebu, ima benefite i za mamu. Ona se dosta brže oporavlja od porođaja, smanjuje se rizik od mnogih oboljenja, tope se kalorije, a uz to se luči i hormon sreće. Pored svih zdravstvenih benefita, dojenjem mama i beba postaju bliskije, a njihova veza jača.

Dojenje je nešto preko potrebno bebi. Ipak, ako se mama i dete nalaze u javnosti, neretko se dešavaju problemi. Mnoge mame osećaju stid i nađu se u neprijatnoj situaciji kada treba da nahrane svoje dete, a sve zbog osude okoline koja je, čini se, i dalje vrlo oštra prema mamama.

Majke ne treba da se osećaju tako. Dojenje deteta je prirodan proces i najvažnija potreba bebe u tom periodu života. Kako bi dojenje u javnosti prestalo da bude tabu, ROSA voda je pokrenula inicijativu "Beba bira gde". Kada je gladna, beba i njene potrebe su prioritet!

I ove godine, ROSA voda nastavlja podršku dojenju. Svako od nas može da doprinese stvaranju prijatnog društva i okoline koja podržava mame u jednom potpuno prirodnom procesu.

Nove ROSA klupe imaju poseban dizajn, kako bi bile prvenstveno bezbedne, ali i udobne za mame i njihove bebice.

Pored potrebne ishrane, mame i bebe imaju na ovim klupama priliku da uživaju u prirodi i okruženju, gde će se osećati prijatno, prihvaćeno i mirno.

Povodom Svetske nedelje dojenja, koja traje od 1. do 7. avgusta, treba da stanemo na stranu majki i njihovih bebica. ROSA voda svojom akcijom "Beba bira gde" podržava mame koje doje u javnosti, kada god beba to želi.

Mame ne treba da se skrivaju, niti bebe da gladuju, ma gde se nalazile.

Važno je da svi zajedno podržimo mame i pružimo im priliku da u miru nahrane svoje dete kada je to potrebno. A beba bira gde!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica