Nema potrebe da vam govorimo da je dojenje težak posao, zar ne? Verovatno ste i same mnogo toga shvatile, naročito to da je potrebno da se brinete o sebi i svom zdravlju, kako biste imali dovoljno kvalitetnog mleka za bebicu.

Ipak, na početku se možete suočiti sa mnogim izazovima. Sigurno smo da vam je zdrava ishrana najmanje bitna u periodu kada trčite oko bebe. Baš zbog nje, vreme je da pripremite neke lepe obroke za sebe.

Srećom, pronašli smo neke vrlo brze, a odlične recepte koji će vam pomoći da podstaknete mleko.

Keksići za laktaciju:

Potrebno je: 

- šolja kikiriki putera

- pola šolje putera

- pola šolje braon šećera

- kašičica vanile

- 2 jajeta

- 1-2 gnječene banane

- šolja i po brašna koje koristite

- šolja i po ovsenih pahuljica

- kašika lanenog semena

- šolja i po čokolade

- tri kašike pivsog kvasca

- kašičica sode bikarbone

Priprema:

Zagrejte rernu na 350 stepeni. U posudi mikserom umutite puter, kikiriki puter, braon šećer. Dodajte jaja i vanilu, a potom i banane. U drugoj posudi izmešajte brašno, sodu bikarbonu i so. Dodajte pahuljice, laneno seme, kvasac. Nakon toga dodajte iseckanu čokoladu. Umesite sve zajedno, napravite oblik keksića, a potom pecite 12 minuta, sve dok kolačići ne porumene.

Ovsena kaša za laktaciju

Potrebno je:

- pola šolje ovsenih pahuljica

- šolja mleka po izboru (bademovo, sojino ili koje već koristite)

- malo cimeta

- malo vanile

- dve šolje oraha, lešnika, badema (šta najviše volite)

- kašika zaslađivača po izboru (med, šećer)

- sveže voće ukoliko želite

Priprema:

Uzmite praznu teglicu i sve sastojke naprosto izmešajte. Stavite u fržider i neka odstoji tokom noći. Kada poželite da jedete, dodajte sveže voće.

Kuglice koje se ne peku

Potrebno je:

- 2 šolje ovsenih pahuljica

- pola šolje lanenog semena

- pola šolje meda

- 3 kašike pivskog kvasca

- kašičica vanile

- pola šolje seckane čokolade

Priprema:

U blenderu umešajte sve sastojke sem čokolade dok ne dobijete odgovarajuću smesu. Nakon toga dodajte kuglice.

Pravite od smese kuglice, potom ih stavite u frižider na pola sata. Posle toga su spremne za jelo!

Pročitajte i...