Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laku noć: Zašto su uspavanke toliko dobre za bebu?

Pevajte, samo pevajte! Uspavanke imaju neverovatan učinak za bebicu. Pogledajte zbog čega su one važne.

  Izvor: Foto: Shutterstock 553043551

Uspavanke su odlične za bebe jer ih smiruju. Bebe reaguju na samu pesmu, bez obzira na to što im nije poznata melodija ili jezik na kom se peva.

Povezane vesti

Povezane vesti

Ono što je jedino važno je da se radi o uspavankama, ali i da ih peva njima draga osoba. Upravo je to dokazalo i istraživanje koje je sproveo Harvard Music Lab, gde su proučavali kako deca reaguju na različite pesme pre spavanja, a otkrili su da najbolje reaguju upravo na zvuk uspavanki.

Uspavanke usporavaju rad srca deteta, što utiče na mirno i duboko disanje i to ih dodatno smiruje. Uspavanke su odlične jer se njihova melodija ponavlja, lagana je i opuštajuća, a to umiruje bebe.

Dodatna prednost je ako uspavanku pevaju roditelji ili poznate osobe na čiji je glas beba navikla i zbog čega se oseća sigurno.

Dakle uspavanke su odlične iz više razloga. One smiruju bebe, povezuju osobu koja peva uspavanke i bebu, smanjuje se nivo stresa kod beba i kod osobe koje peva, produbljuje disanje bebe i omogućava bolji san.

Ako se ne sećate tekstova uspavanki, možete i izmisliti neku. Ne zaboravite da je jedino važno da beba čuje vaš glas, reči joj nisu bitne. Ipak, bebe će bolje reagovati na uspavanku koja im je poznata, pa probajte da uvek pevate iste.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica