Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FORMULA NOVE GENERACIJE - KOMBINACIJA HMO, PREBIOTIKA I POSTIBIOTIKA

Majčino mleko je najbolje za razvoj i imuni sistem Vaše bebe. Otkrijmo kako ga oligosaharidi iz majčinog mleka (HMO)* čine tako izuzetnim.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kako HMO* doprinose da majčino mleko bude najbolje?

Мajčino mleko je najbolji vid ishrane-temelj uspešnog razvoja Vaše bebe. Мajčino mleko je jedinstven kompleks sa raznovrsnim sadržajem hranljivih i bioaktivnih komponenti, koje zajedno deluju kako bi uspešno razvile bebin imuni i nervni sistem. Јеdna od tih komponenti su oligosaharidi iz majčinog mleka(HMO*) koji igraju ključnu ulogu u ishrani Vašeg deteta.

Šta su HMO?

HMO* su nesvarljivi molekuli ugljenih hidrata koji se prirodno nalaze u majčinom mleku. Oni su treća po zastupljenosti komponenta,iza laktoze i lipida i svaki litar majčinog mleka sadrži 12-15 grama HMO*.

Svaki HMO* ima specifičnu funkciju. U majčinom mleku identifikovano je više od 200 HMO* struktura, koje zajedničkim dejstvom omugućavaju stvaranje zdravog imunog sistema.

4 ključne prednosti HMO*-a:

Prebiotski efekat: HMO* prolazi kroz digestivni trakt i dolazi do donjeg dela probavnog sistema. Tamo podstiču rast i aktivnost korisnih bakterija. Dobro izbalansirana mikrobiota ključna je za zdrav razvoj i imunološku funkciju.

Direktan efekat na imune ćelije: dokazano je da HMO*imaju direktan uticaj na imuni sistem,podržavajuću imune ćelije da odgovarajuće reaguju na patogene supstance.

Podrška imunom sistemu: HMO* blokiraju put infekciji sprečavanjem prodora patogena i narušavanje zdravlja.

Podržava razvoj nervnog sistema: utvrđeno je da na razvitak procesa i funkcije nervnog sistema delom utiče i sastav mikrobiote creva. Stoga,uspostavljajući uravnoteženu mikrobiotu HMO* doprinose zdravom razvoju mozga Vašeg deteta.

*Human milk oligosaharides -HMO (oligosaharidi iz majčinog mleka)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica