Ribe sadrže hranljive sastojke, međutim riblje kašice zahtevaju poseban oprez. Potrebno je pripremati isključivo ribu za koju ste sigurni da je potpuno sveža, ali i odabir vrste ribe i sama priprema zahtevaju posebnu pažnju.

Riblje meso je puno belančevina, vitamina i minerala. Ali, ukoliko je u porodici zabeležena alergija na bilo koju vrstu ribe, pričekajte sa uvođenjem ove namirnice u detetovu ishranu bar do navršene prve godine. 

Nakon čišćenja ribe, potrebno ju je detaljno oprati pod mlazom hladne vode, a za uvođenje ribe u ishranu izaberite one nežnijeg ukusa kao što su oslić, som ili pastrmka. 

Potrebno je:

1 krompir

1 šargarepa

100 g očišćenog soma ili oslića

Priprema:

1. Ribu očistite od kostiju, operite i zamotajte u aluminijsku foliju ili papir za pečenje.

2. Pecite 20 minuta na 200°C.

3. Za to vreme šargarepu i krompir iseckajte na kocke jednake veličine i kuvajte dok krompir ne omekša.

4. U zavisnosti od uzrasta deteta, namirnice usitnite i pomešajte sa ribom. Kao i sve ostale namirnice koje ponudite detetu, ni ribu nije potrebno soliti.

PROBAJTE I: