Ribe sadrže hranljive sastojke, međutim riblje kašice zahtevaju poseban oprez. Potrebno je pripremati isključivo ribu za koju ste sigurni da je potpuno sveža, ali i odabir vrste ribe i sama priprema zahtevaju posebnu pažnju.
Riblje meso je puno belančevina, vitamina i minerala. Ali, ukoliko je u porodici zabeležena alergija na bilo koju vrstu ribe, pričekajte sa uvođenjem ove namirnice u detetovu ishranu bar do navršene prve godine.
Nakon čišćenja ribe, potrebno ju je detaljno oprati pod mlazom hladne vode, a za uvođenje ribe u ishranu izaberite one nežnijeg ukusa kao što su oslić, som ili pastrmka.
Potrebno je:
1 krompir
1 šargarepa
100 g očišćenog soma ili oslića
Priprema:
1. Ribu očistite od kostiju, operite i zamotajte u aluminijsku foliju ili papir za pečenje.
2. Pecite 20 minuta na 200°C.
3. Za to vreme šargarepu i krompir iseckajte na kocke jednake veličine i kuvajte dok krompir ne omekša.
4. U zavisnosti od uzrasta deteta, namirnice usitnite i pomešajte sa ribom. Kao i sve ostale namirnice koje ponudite detetu, ni ribu nije potrebno soliti.
PROBAJTE I:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.