Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4 saveta kako da pripremite kuću za dolazak bebe

Beba stiže, život u kući se menja! Pročitajte savete jedne mame kako da organizujete prostor kada vaše porodica dobije još jednog člana (ili možda više njih).

 Izvor: Foto: Shutterstock

Kada sam prošle godine saznala da nosim blizance, prvo što mi je bilo na pameti jeste reorganizacija kuće, kao i kako da se što bolje pripremim na dolazak novih članova naše "bande".

Povezane vesti

Sve u svemu, zadovoljna sam kako je naš dom bio uređen kada su stigle bebe, ali postoje ipak neke sitnice koje je možda trebalo da predvidim:

Komoda za presvlačenje bebe je najvažnija stvar koju morate da obezbedite!

Jedna od stvari koja je zaista služila svrsi kada smo sa bebom stigli iz bolnice kući, jeste komoda za menjanje pelena. Sve pelene i maramice su nam bile pri ruci i garantujem da je ovo zaista neizostvan komad nameštaja u bebinoj sobi. Kada dođete iz porodilišta, svakako će jedino pitanje koje vam se mota po glavi biti:"I šta sad?" Da bi ste sebi bar malo olakšali, nabavite komodu!

Organizacija stvari u ormaru je ključna!

Većina razumnih ljudi shvata da imati decu zahteva nevrovatnu organizaciju kuće, jer osim što će biti više stvari, verovatno će se po vašem domu motati i više ljudi. Osim toga, ovo bi trebalo dobro da upamtite - ako niste dobro organizovani samo ćete pespotrebno baciti novac!

Ja sam bebine stvari spakovala u velike plastične kutije i korpe u raznim veličinama, a opet su se mnoge od njih izgubile u zbrci. Osim toga, kao nova mama, mnoge stvari nisam ni znala kako se koriste, a kada sam najzad otkrila, već je bilo kasno za njihovu upotrebu. Da sam znala, verovatno bih drugačije organizovala sve - bebi oprema koja je u ovom trenutku bitna bila bi u prvom planu, sve ostalo u drugom, dok ne dođe red i na to.

Stari nameštaj je odličan.

Nije potrebno da budete genije da biste znali da male bebe i nameštaj u svetloj boji nikako ne idu u paru. Nisam bila toliko naivna da pomislim da je trudnoća odličan trenutak da svoj životni prostor osvežim nameštajem svetlijih nijansi.

Povezane vesti

Kada je na red došla kupovina nameštaja, suprug i ja nismo upali u zamku i drago mi je zbog toga. Nove stvari bi mi samo pričinjavale dodatni stres pored i ovako već dovoljno stresne roditeljske uloge. Kada "usnimim" bilo kakvu fleku od bljuckanja ili bilo čega drugog, obrišem je vlažnom maramicom i tešim se u sebi:"Proći će i ova faza, a onda ćeš moći da uživaš!"

Povezane vesti

Bebine stvari će okupirati prostor, ali to je skroz u redu.

Dok sam se pripremala za dolazak blizanaca, sa suprugom sam sklopila pakt da ćemo biti uredni koliko god je moguće. Jedan od načina na koji smo nameravali da uspemo u tome jeste da sve dečje stvari držimo u sobi za bebu. Ipak, u realnosti, u dvosobnom stanu, dečje stvari su za tren oka ispunile polovinu celokupnog prostora.

Dakle, prilično je verovatno, bezobzira kakve planove pravili, da će se u kutku za odrasle naći ogromne, plastične kutije raznih boja. Ali, u poređenju sa preslatkim bebećim gugutanjem i brbljanjem, verujte mi, videćete da vam to ni malo neće smetati, bar ne onoliko koliko ste mislili.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica