Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri načina da pripremite zdravu hranu za bebe

Pogledajte kako možete pripremiti ukusan i zdrav obrok za svog mališana i biti sigurni da on dobija sve hranljive materije koje su mu potrebne da bude zdrava i napredna beba.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Mišel Hofman, osnivač kompanije Junior's Fresh, koja se bavi izradom i dostavom svežih kašica za bebe, iskoristila je svoje iskustvo u pripremi ukusnih obroka bogatih hranljivim sastojcima da pomogne svim mamama da pravilno pripreme hranu svojim mališanima.

Povezane vesti

Ona ističe da postoje tri idealna načina da bebi pripremiti zdrav obrok, a to su sledeći:

1. Kuvanje

Kuvanje je prilično dobar način za pripremu obroka za bebu, ali treba imati na umu da voda "uzima" dosta hranljivih sastojaka.

Povezane vesti

2. Pečenje

Ovo je odličan metod pripreme hrane ukoliko želite da očuvate prirodnu slatkoću povrća. Verovali ili ne, karfiol, repa i brokoli su veoma slatki kada se ispeku!

Povezane vesti

3. Kuvanje na pari u aparatu za sporo kuvanje

Kako Hofmanova objašnjava, ona preferira kuvanje na pari jer na taj način namirnice zadržavaju sve vitamine i hranljive materije.

Na tržištu se mogu naći aparati za sporo kuvanje koji su veoma zgodni za pripremu obroka za bebe, naročito ukoliko nemate vremena da dugo stojite pored šerpe - dovoljan je jedan pritisak tastera.

Povezane vesti

Najnovije

Vesti

Porodica