POTREBNO VAM JE:

- 6 dužih komada slanine 

- 150 g mladog spanaća

- 2 engleska mafina od celog zrna

- presečena na pola (može i 4 komada crnog hleba)

- 4 veća jajeta

PRIPREMA: 

Za ovo jednostavno, a opet neuobičajeno jelo će vam trebati keramičke posudice koje se inače koriste za pripremanje suflea i krem brulea. kada ste prikupili sve što vam je potrebno, rernu zagrejne na 200 stepeni, a slaninicu iseckajte na sitne komade. Propržite je u tiganju, pa je izvadite i stavite na salvetu. Ostatak masnoće izlijte iz tiganja, ali ga ne bacajte. Zatim, u tiganj stavite spanać i na srednjoj temperaturi ga propržite svega minut. Kada je gotovo, možete da krenete da slažete sastojke u keramičke posude. Prvo ih podmažite ostacima masnoće od slanine, pa u svaku stavite po jednu polovinu engleskog mafina, ili jedno parče crnog hleba. Spanać podelite na četiri dela, pa ga stavite u svaku posudu, pa onda isto uradite za isprženom slaninicom. Kašikom formirajte udubljenje u svakoj činiji, pa tu stavite po jedno jaje. Posolite i pobiberite, pa pecite oko 15 minuta.

PROBAJTE I...