Potrebno vam je:

Za biskvit od griza:

1 l mleka

200 g griza

140 g šećera

3 kašike kakaa

140 g čokolade

Za fil:

2 pudinga od vanile

2 vanilin šećera

500 ml mleka

110 g šećera

400 ml slatke pavlake

500 g svežih jagoda

Priprema:

Mleko stavite da se kuva. Sa sztane pomešajte griz, šećer i kakao. Kada mleko provri ubacite pripremljeni griz i kuvajte na srednjoj temperaturi. Sklonite sa šporeta, dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.

Tepsiju razmere 21 X 36 cm pokvasite sa vodom i nemojte brisati. Odmah dodajte vruć griz i rasporedite ga po celoj tepsiji, i ostavite tako neka se ohladi.

Deo mleka za fil stavite da se kuva. Ostatak mleka pomešajte sa pudingom, vanilin šećerom i šećerom. Kada se mleko dovoljno ugreje dodajte pripremljeni puding i nastavite da kuvate. Kada je puding gotov sklonite sa šporeta, prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Posebno umutite slatku pavlaku. Ohlađeni puding malo umutite mikserom, a onda dodajte umućenu slatku pavlaku, pa sjedinite.

Oprane i iseckane jagode lagano umešajte u fil.

Sve zajedno rasporedite preko griza.

Gore možete dodati šlag po želji.