Potrebno vam je:

Za testo: 

160 g maslaca 

45 g šećera u prahu 

1 žumance

180 g pšeničnog brašna 

1 kašika kisele pavlake

Za nadev:

320 g tamne čokolade  

150 ml mleka 

250 ml slatke pavlake 

50 g meda

2 jaja 

Priprema

1. Pomešajte maslac sa šećerom i mutite dok se šećer ne istopi.

2. Dodajte žumance i dobro izmešajte. Dodajte polovinu količine brašna i mutite dok smesa ne postane mrvičasta, a zatim dodajte ostatak brašna i pavlake i promešajte dok se testo ne skupi u kompaktnu masu. 

3. Napravite disk od testa, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 2 sata. 

4. Lagano posipajte radnu ploču brašnom i razvaljajte testo na oko 3 mm debljine (testo mora biti što tanje). 

5. Obložite jedan kalup za pite, po mogućnosti s dnom koje se može izvaditi, promera 24-26 cm i stavite u frizer na 30 minuta (to će sprečiti da se testo skupi tokom pečenja). 

6. Zagrejte rernu na 180°C. Izvadite pripremljeni kalup iz frižidera, stavite na lim obložen masnim papirom i pecite, bez nadeva, 15-25 min (zavisno od veličine) dok ne dobije lepu zlatnu boju.

7. Povremeno pogledajte tokom pečenja da testo nije "nadulo". U slučaju da jeste, bocnite naduvani deo čačkalicom. Ostavite da se hladi na rešetki. Smanjite jačinu temperature na 130°C.

Priprema nadeva:

8. Naseckajte čokoladu i stavite u jednu posudu.

9. Stavite mleko i pavlaku na vatru, zagrejte do vrenja.

10. Prelijte preko čokolade. Dobro promešajte dok se sva čokolada ne rastopi i smesa ne postane glatka.

11. Utucite jaja.

12. Prelijte čokoladnu smesu preko razmućenih (netučenih) jaja, mešajući.

13. Ulijte smesu u pečeno testo i pecite na 130°C. Pecite oko 35 - 40 minuta, dok se nadev ne počne zgušnjavati, ali da ostane mekan u sredini.

Probajte i: