Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO SU KARAKTERISTIKE NAJBOLJIH OČEVA: Ako se vaš partner ponaša ovako biće odličan tata

Autor Sandra Krstanović

Ovo su znakovi da je muškarac koga volite dobar "materijal" za tatu.

 Tata, ćerka Izvor: Shutterstock

On je muškarac vašeg života, savršeno funkcionišete zajedno, a da li je spreman da se ostvari u ulozi oca.

Možda će vas zanimati

Ako ste u nedoumici, pogledajte ove karakteristike sjajnih očeva:

1. Obavlja kućne poslove

Naravno to ne znači da se on pretvori u domaćicu, ali ako je spreman sa vama da podeli poslove u kući ili da vam uskoči kada vi ne možete to je u svakom slučaju dobar znak posebno kada bude došlo dete.

2. Funkcioniše pod pritiskom

Kada se nađete u nekoj teškoj situaciji, sigurno želite računati na podršku svog partnera, a ne na nekoga ko će sesti pokraj vas i plakati. Muškarac koji se može snaći kada je pod pritiskom ili u nekoj stresnoj situaciji verovatno će moći i umiriti bebu kada zaplače u tri sata ujutro.

3. Brine o tvojim potrebama

Niko od partnera ne traži ispunjenje neostvarivih želja, ali ako on brine o vašim potrebama i želi učiniti sve što može da vi budete zadovoljni, jasno je da je spreman uložiti u vašu vezu i zajednički život posebno sa detetom.

4. Odgovoran je

Ako je svesan svojih obaveza i nije potrebno da ga stalno podsećati na njih, onda će sutra isto tako prihvatiti obaveze oko deteta i ravnopravno učestvovati u njima.

 Tata, ćerka
Tata sa ćerkom
Izvor: Shutterstock

5. Ima kućne ljubimce

Možda vam se čini potpuno nevažnim, ali muškarac koji je imao ili ima kućnog ljubimca navikao je razmišljati o još nečijim potrebama, a ne samo o svojima. Briga o tome je li ljubimac sit i iskustvo u čišćenju dlaka...nisu isto što i očinstvo, ali su dobra osnova za tu “ulogu”.

6. Zabavan je

To je jako važno kada deca dođu, treba biti kreativan, zanimljiv da bi animirao mališane. Ova osobina je jako važna, jer ako kroz zabavu izgradi odnos sa detetom biće "najbolji tata".

7. Odlučan je

Kada odlučite započeti zajednički život, važno je da znate kako u svakom trenutku možete računati na podršku svog partnera. Kada budete imali bebu, muškarca koji je samostalan i snalažljiv neće morati zvati svaka dva minuta da mu objasnite kako se menjaju pelene, gde stoji hrana za dete…

8. Ponekad ti se suprotstavlja

Naravno, samo onda kada stvarno niste u pravu. Možda to zvuči kao da ćete se češće svađati, ali poanta je u tome da vas on svojim suprotstavljanjem i izražavanjem svog mišljenja spusti na zemlju onda kada je to potrebno. Takođe, ovakvo ponašanje će mu sasvim sigurno pomoći u odgoju deteta, posebno kada uđu pubertet.

9. Osećajan je i dobar

Jednostavno, ako vaš partner ne odbija bilo kome pomoći kada može, brine o tome da (ne)namerno ne povredi druge, možete računati na to da će vašu decu naučiti pravim vrednostima. Zar to i nije najbitnije?

10. Želi biti dobar tata

Jedno je sigurno – ako barem ima želju da bude dobar otac onda će u tome sigurno i uspeti.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica