Svoju situaciju podelio je na društvenoj mreži Redit i zamolio korisnike za savet. Priču započinje tužnom činjenicom kako je ostao bez supruge sa dvoje male dece.

"Ja sam udovac i živim sa dvoje dece, sinom i ćerkom. Šestogodišnja ćerka je oduvek bila vrlo izbirljiva u pogledu jela, a situacija se pogoršala otkako joj je umrla majka. Obožavala je majčinu kuhinju i sada odbija da jede bilo šta drugo. Nije mi prostalo ništa drugo osim da i sam naučim da spremam njenu omiljenu hranu", započinje priču otac.

Nakaon gubitka supruge morao je da se suoči sa realnošću i vrati se na posao. Dok je odsutan, morao je da zatraži pomoć za čuvanje dece od sestre i tašte.

"Stariji sin, kada je hrana u pitanju nije izbirljiv, ali za ćerku uvek spremim posebnu hranu i to posaljem tašti ili sestri, u zavisnosti ko ih čuva. Ne želim da im stavram dodatni posao, ali isto tako želim i da moja ćerka bude srećna".

Međutim, kako ističe, njegova tašta se žalila na hranu koju šalje i rekla mu je da mora da utičem na ćerku da proširi jelovnik.

"Objasnio sam joj da je to u ovoj situaciji nemoguće i da svake nedelje uvedem neko novo jelo", objašnjava besan otac.

Ono što je saznao razbesnelo ga je

"Prošle nedelje sam otkrio da moja ćerka kod bake i deke jede samo grickalice. To mi je sama rekla i ostao sam u šoku. Pitao sam je šta se dešava sa jelima koje ja pošaljem, i kaže da baka to baci čim ja odem. Onda skuva nešto drugo, ćerka to odbije da jede i završi se tako što ona jede samo grickalice", priča otac.

On je kako navodi bio jako besan i odmah je razgovarao sa taštom.

"Ona kaže da želi da nauči unuku da jede i njenu hranu. Rekla mi je i da misli da sam ja kriv za celu ovu situaciju i da sam razmazio ćerku. Na moje pitanje zašto baca hranu koju sam spremio nema odgovor - ja kupujem namirnice, učim recepte i kuvam da bi to završilo u kanti! Ona kaže da sam ja loš otac i da ću pokvariti dete. Rešio sam da više ne dopuštam da je ona čuva i zamolio sam sestru da ona to preuzme",naglasio je.

Mišljenja i komentari su podeljeni. Ima onih koji su na strni oca, ali i onih koji podržavaju taštu.

"Tom tvojom metodom postići ćeš samo da devojčica celog života ostane na svega par jela. To su meni moji roditelji dopustili i ja ni danas ne jedem ništa novo osim već poznatih obroka iz detinjstva", napisano je u jednom od komentara

Drugi je pak podržao oca.

"Ja ni danas ne jedem morske plodove jer je otac pokušavao da mi ih silom gura u usta da me natera da ih jedem".

Šta vi mislite da li je ovaj otac postupio ispravno?

(Yumama)