Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOLIKO U PROSEKU ŽENI TREBA DA OSTANE TRUDNA? Istraživači došli do magične brojke koja vodi do pozitivnog testa

Autor Radmila Ilić

Istraživanje pokazalo koliko puta u proseku par treba da ima odnose kako bi došlo do začeća.

 Kada smem da imam seks posle porođaja Izvor: Shutterstock

Uprkom tome kako se ponekad osećali, put do trudnoće nije lak. Iako postoje parovi koji su, od trenutka kada su želeli da dobiju bebu, iznenađujuće brzo dobili pozitivan test, ipak je više onih koji su se u tom putu morali i nekoliko puta razočarati.

Ako je suditi po istraživanjima, ipak postoji prosek koji nam može pomoći u prelasku puta do roditeljstva. Oni su pronašli čak i precizan broj odnosa koji parovi treba da imaju kako bi došlo do začeća.

Možda će vas zanimati

78 puta kroz 158 dana su magične brojke. Znači parovi bi trebalo da imaju odnose 78 puta u 158 dana od svoje inicijalne odluke za detetom do dve crtice na testu. Kada izračunate, to je nekih 6 meseci da parovi u proseku čekaju na pozitivne vesti o trudnoći.

 Par, ljubav, seks
Ljubavni par
Izvor: Shutterstock

U ovom ispitivanju učestvovalo je čak 1.194 roditelja. Mnogi su osećali pritisak zbog želje da dobiju dete, a u 18 odsto mladih odnosi su se pretvorili u pravu obavezu koja ih vodi do cilja, a ne do potpunog uživanja.

"Ovaj proces može biti zabavan, ali i naporan, stresan, a često i neuspešan. Zato, dok ste fokusirani na svoju buduću bebu, vrlo je važno da ne zaboravite jedno na drugo", savetuje osnivač jednog portala za mlade roditelje.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica