Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Želite dečaka ili devojčicu: Pet metoda kojima (navodno) možete uticati na pol bebe

Iako će većina reći da im je najvažnije da se dete rodi živo i zdravo, velikom broju roditelja važan je i pol buduće bebe - posebno ako već imaju tri devojčice i baš žele dečaka ili obrnuto.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Do sada još uvek nije pronađen pouzdan metod koji će garantovati određeni pol deteta, ali postoje određene tehnike koje navodno povećavaju šanse. Na vama je da isprobate.

Kineska tabela pola

Iako naučnici demantuju pouzdanost, istraživanja su pokazala da ova tabela u 50 odsto slučajeva pogađa pol. Prema njoj, elementi zemlje, vazduha, vatra i vode u duhu roditelja mogu da utiču na sreću i začeće deteta određenog pola, a računa se na osnovu godina majke u vreme začeća, kao i samog meseca začeća.

Povezane vesti

Metod dr Landruma Šetlesa

Ova tehnika ima određenu naučnu vrednost, a dr Šetles tvrdi da je uspešna u preko 80 odsto slučajeva ako par želi dečaka i u oko 75 odsto za devojčicu. Temelji se na tempiranju seksa prema ovulaciji. Tako oni koji žele dečaka treba da planiraju seks na sam dan ovulacije, dok oni koji žele devojčicu to treba da urade tri do četiri dana pre ovulacije. Šetles tvrdi da je njegov metod tačan jer je polna ćelija gameta koja nosi X hromozom i rezultira devojčicom veća i sporije se kreće, ali duže živi od Y (muškog) hromozoma koji je manji, brži i kraće živi.

Uticaj ishrane

Ovaj metod većinom dobija pozitivne kritike od novopečenih roditelja, a temelji se na verovanju da ishrana buduće majke utiče na pol deteta jer menja pH kiselost reproduktivnog trakta. Y hromozomi tj. muški najbolje "uspevaju" u alkalnoj sredini, dok X ženski hromozomi više vole kiselu sredinu. Tako, ako par želi dečaka, majka treba da jede puno mesa, jaja, i uopštenoo namirnica bogatih proteinima. Za devojčicu, dobra je ishrana bogata kalcijumom - pa žena treba da pije puno mleka, ali i da jede ribu, zelenu salatu... Prema istraživanjima, ovaj metod je uspešan u oko 80 odsto slučajeva.

Povezane vesti

Metod 0+12

Ovaj metod je otkrila jedna australijska majka koja je imala šest sinova i godine je provela nadajući se ćerki. Nakon što je isprobala brojne metode, odlučila je da isproba seks tačno 12 sati nakon ovulacije, koju je merila trakicama koje se mogu kupiti u apoteci. Uspela je i posle samo jednog odnosa dobila devojčicu. Tokom godina, ovaj metod se pokazao 70 odsto pouzdanim.

Nameštanje u određenu pozu

Takođe se zasniva na bržem kretanju muških spermatozoida i sporijem onih ženskih. Kiselost vagine ugrožava začeće dečaka, pa oni koji žele da beba bude muško treba da koriste poze koje omogućavaju duboku penetraciju tokom ovulacije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica