Dobar dan, drage dame. Ja želim da podelim svoje iskustvo u bolnici Višegradska.

Probudila sam se ujutru i videla da imam obilno krvarenje (trudna sam 4-5 meseci). Krvi je bilo svuda, jako sam se uplašila, ali sam vrlo sabrano, smireno reagovala, istusirala se, obukla - brzo naravno. I ponela samo dokumenta. Stižemo na prijem prijateljica i ja, jer muž nije bio tu. Čekamo večnost čitavu da nas prime, a nema nikoga u hodniku ko čeka.

Pregled i više nego jeziv, bolan i traumatican. I komentar da se nisam žallila dok sam se... Užas i katastrofa! Doktor uglavnom samo ćuti, prevrće očima ako nešto pitam, na primer, da li je moja beba živa?! Toliko su neljubazni i nehumani.

Kuca izveštaj, piše da je trudnoća starija i da beba ima mnogo veću glavu. Sve neke nebuloze koje su se ispostavile netačnim!

Horor počinje kada me odvedu u sobu, to jest smeste da ostanem. Bila sam desetak dana, dok skoro nisam rešila da pobegnem ili izađem na sopstvenu odgovornost, jer bolje da ne pišem čega sam se sve nagledala za 10 dana.

Imala sam samo dva pregleda za 10 dana, po 20 sekundi su trajali. Veoma grube sestre, nadobudni lekari koji su umislili da su bogovi, prljavo stravično i hrana kao u nekom logoru.

Dosta sam rekla o ovoj ustanovi i, eto, apelujem da je izbegavate. Osim ako privatno baš ne odlazite kod jednog od ovih lekara koji tamo rade, onda ćete imati bolji tretman sigurno!

Nisam izašla na svoju odgovornost, ipak, zbog svoje bebe, koja je sad 30. nedelja i u stomaku uživa. Jedva čekam da je vidim. Srećno svim budućim mamama!

Pročitajte i...

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.