Zovem se Jelena, iz Beograda sam, imam 34 godine i treću bebu sam rodila u januaru 2021. Da napomenem da sam imala urednu trudnoću kao i prve dve, ali su sve morale carskim rezom biti završene zbog prvog hitnog porođaja, da ne duzim.

Uglavnom, prva dva puta sam se porodila u Zemunskoj bolnici, 2018. i 2019, i bila sam izuzetno zadovoljna. Međutim, sutuacija me je naterala da ovaj treći porođaj završim u Višegradskoj, nažalost. Doktor mi je bio Šljivančanin, koji mi je i vodio trudnoću. Tih 9 meseci je bio divan i pažljiv, ali me je i
izuzetno razočarao što se porođaja tiče. Stavio me je u bolnicu danima ranije, bez potrebe da ležim na odeljenju humane reprodukcije. Od četiri sestre koje su tamo radile, tri nisu normalne (Nena, Margita i Jasmina), izuzev Branke koja je bila anđeo i glavne sestre Rade kojoj svaka čast, pre svega na ljudskosti.

Tamo leže žene sa ozbiljnim dijagnozama, koje su i rak imale, ali sestre nikako da shvate ili razumeju šta su to spržene vene od hemioterapije. To mučenje stavljanja braunile noć pred operaciju, pravljenja hemoroida klizmom koju ni ne umeju da urade, vezivanja nogu toliko da krv stane. A mog doktora nigde! Dobila sam i alergiju za koju ni oni sami nisu znali šta je, osim da me špricaju injekcijama urbazona. Moj doktor se ni tada nije pojavio, osim na operaciji valjda (kažem valjda jer ga ni videla nisam, pošto sam bila u opštoj anesteziji).

Ne treba da pominjem da me nije obišao, da su mi doktori u viziti rekli da sam trebala da podvežem jajnike, a nisam ni znala da postoji ta mogućnost, zahvaljujuci dr Šljivančaninu. Na poruke mi nije odgovarao, konce mi nije on skinuo, već dežurni doktor.

Sve u svemu, topla preporuka je da se zaobiđe taj doktor i to odeljenje u toj bolnici,ko može, naravno. Da sam znala, ja bih sigurno zaobišla.

Veliki pozdrav svim mamama

Pročitajte i...

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.