Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Malo mesto, veliki ljudi': Iskustvo mame Slađane sa neočekivanog porođaja u Bačkoj Topoli

'Ljudi, neočekivano, toliko sam bila u tom momentu zbunjena! Sve u svemu, posle toga je sve išlo brzo', ispričala je svoju vrlo neobičnu priču mama Slađana.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Čitajući razna iskustva sa porođaja, odlučila sam da podelim svoje.

Moja devojčica Đurđina rođena je krajem maja u Bačkoj Topoli, u domu zdravlja "Dr Hadži Janoš" - Vanbolničko Porodilište.

Povezane vesti

Povezane vesti

Mesto gde živim i radim je opština Bečej. Trudnoću mi je vodio dr iz Sente, dakle, imala sam mogućnost da biram gde ću se poroditi. Odluka je pala na Topolu, jer je to 'moja' opština, a pored toga i pozitivna iskustva sam čula od strane drugih žena.

Očekivani termin porođaja je bio 23. maj. S obzirom na to da sam prešla termin, po nalogu lekara morala sam da dolazim bar dva puta nedeljno na CTG. Baš tog 27. maja sam krenula, kao po običaju, sama iz Bečeja, jer prosto nisam imala ličnog vozača da me vozi na zakazan pregled.

Kad sam stigla u porodilište odradili su ctg koji je pokazivao da se ništa značajno ne dešava, gde mi je rečeno da dođem sutradan da me porode. Doktorka se ipak predomislila i odlučila da me pregleda i samim tim iznenadila kad je videla da sam dva prsta otvorena. Pošto sam stigla sama, na njeno zaprepašćenje, nije htela da me pusti da idem nazad za Bečej, već me zamolila da preparkiram auto ispred porodilišta i da se javim dežurnoj babici da bi mi pokrenula porođaj, to jest da uradi skor test, gde su me brzo posle toga priključili na indukciju.

Ljudi, neočekivano, toliko sam bila u tom momentu zbunjena! Sve u svemu, posle toga je sve išlo brzo, recimo bilo je 12 h kad su me priključili, i u 17:15h sam ugledala moju devojčicu.

Porođaj je tekao brzo, uz bolove koji se mogu izdržati, uz babicu koja je više nego divna i angažovana da pomogne, uz prateća pomagala, recimo lopta koja mi je prijala, u suštini sve što poseduju može da se koristi. Moram samo da nagovestim da sam bila taj dan jedina porodilja.

Ne bih nikog imenovala posebno, jer svih pet dana provedenih tamo, kompletno osoblje, doktori, babice, sestre su bili divni, spremni da nauče, pokažu, upute o svemu. I da, poseduju apartman, i mogućnost prisustvovanja porođaju. Dakle malo mesto, veliki ljudi. Preporučujem svakom. Divno iskustvo!

Ponosna mama Slađana

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected]

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica